HOME VOOR WIE ADVIESDIENSTEN NIEUWS KLANTEN CONTACT


Stel de keuze voor uw in eigen beheer opgebouwd pensioen niet langer uit
Welkom
Profiel van ons bedrijf
Visie
Evaluatie PremiePensioenInstellingen (PPI) mei 2014
Pensioen-up-to-Date
Spitsuurlezingen
Actuariele gelijkwaardigheid en dispensatie, goedkoop en snel!
Publicaties in de vaktijdschriften
Themawebsites
LNBB PlazaOnderwerpen Spitsuurlezing 10 en 17 april 2019

De volgende onderwerpen komen tijdens de Spitsuurlezing aan bod:

De premieovereenkomst wordt de norm in het nieuwe pensioenstelsel 

Na het mislukken van het pensioenoverleg trekt het kabinet de regie naar zich toe. De kamerbrief van Minister Koolmees van 1 februari 2019 bevat een 10-puntenplan voor een nieuw pensioenstelsel. Jack Borremans licht de kaders van het nieuwe pensioenstelsel toe en verdiept de voor uw praktijk relevante punten.

Het pensioenverdriet van de IB-ondernemer: De kostprijs van een goed pensioen

De heersende mening is dat de ZZP-er onderverzekerd is en geen pensioen opbouwt. Hoe kunt u uw klanten tijdig de handvatten aanreiken om een adequate voorziening te realiseren? Welke keuzes heeft de klant en wat is de kostprijs daarvan voor zijn uurtarief? Kees Beishuizen vertelt u, aan de hand van enkele scenario’s, alles hierover.

De stappen naar het ideale echtscheidingsdossier van een BV-ondernemer

In theorie zijn de spelregels voor pensioen bij echtscheiding evenwichtig, maar complex. In de praktijk wordt het zicht op de spelregels belemmert door de factoren tijd, emotie en een onvolledig dossier. Dit is, kort gezegd, een samenvatting van onze ervaringen uit een langjarige adviespraktijk waarin we de ondernemers, hun adviseur, advocaat of De Rechtspraak bijstaan. Kees Beishuizen geeft handvatten voor een ideaal dossier waarmee u in ieder geval invloed heeft op de genoemde factoren.


Terug naar Spitsuurlezing april